Videoland

Lees hoe we het betalingsverkeer volledig automatisch afhandelen dankzij het implementeren van een subscription billing systeem.
CRM & Subscription Videoland | 4NG
Een geautomatiseerde, over-the-top service

Als antwoord op het snelgroeiende streaminglandschap, wilde RTL voor Videoland een over-the-top service lanceren. Toen Conclusion Experience benaderd werd, waren ze al heel ver met de ontwikkeling van Videoland. Onze taak? Het video-on-demand gedeelte ondersteunen met een subscription billing systeem, zodat alles volledig geautomatiseerd afgehandeld wordt.

Van complex naar makkelijk

Voor het systeem gebruikten we Zuora, een software dat alle complexiteit met gemak kon dragen. Om Zuora te koppelen aan de bestaande systemen, was er een integratielaag nodig. Hiervoor bouwden we ZeS en een payment gateway. ZeS koppelde CRM-systemen zoals Salesforce, Dynamics en Genesys aan Zuora. Met de payment gateway kon Videoland het betalingsverkeer afhandelen. Het nieuwe systeem biedt veel voordelen, zoals:

  • Ondersteuning door gespecialiseerde technologiebedrijven, zoals Zuora.
  • Makkelijker beheer van klantfacturen over diverse factureringsperioden.
  • De keuze voor bezoekers uit zowel transactie- als abonnementsvormen.
Een succesvol platform en 24/7 support

RTL is met Videoland in staat om het gewenste antwoord op concurrenten zoals Netflix en HBO te bieden. Tot op de dag van vandaag draaien ze een succesvol platform waarbij Zuora als basis wordt gebruikt.

En daar zijn we met veel plezier nog steeds onderdeel van! We leveren namelijk 24/7 support. Als er grote lanceringen op het programma staan, waardoor er een piek in het aantal abonnees wordt verwacht, staan wij in de startblokken om actief te monitoren en ondersteuning te bieden.

“We zochten naar een bedrijf om onze ambities te ondersteunen, dat flexibel is in hun diensten en product en is in staat tot schaalbare diensten. Die hebben we hier gevonden.”

Klaar om aan de slag te gaan?

We denken graag mee hoe we jou digitaal kunnen laten groeien! Neem je contact met ons op? De deur staat voor je open.

Get in touch